37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS lansează platforma experimentală a SIA „Registrul electronic al angajaților”

SFS lansează platforma experimentală a SIA „Registrul electronic al angajaților”

30.12.2020686 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 30 decembrie 2020 se lansează platforma experimentală a Sistemului Informațional Automatizat „Registrul electronic al angajaților” (SIA REA).

Totodată, utilizarea sistemului va deveni obligatorie începând cu 1 ianuarie 2021 pentru Ministerul Finanțelor și instituțiile subordonate sau în care are calitatea de fondator, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină.

SIA „Registrul electronic al angajaților” vine să automatizeze procesele de evidență a persoanelor angajate în câmpul muncii, asigurarea păstrării istoricului aferent raporturilor de muncă și facilitarea accesului la date în timp real. Inițial, sistemul va fi implementat pentru sectorul bugetar, ulterior se va analiza, descrie și aproba procesul de ajustare și integrare a acestuia pentru sectorul real.

Principalele obiecte informaționale ale sistemului sunt crearea, semnarea și aprobarea statelor de personal, a schemelor de încadrare și a dosarelor angajaților.

Dezvoltarea sistemului va continua în perioada anului 2021 pentru sectorul bugetar, cu includerea tuturor componentelor prevăzute în conceptul sistemului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2020.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...