37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS informează despre modificările operate în modalitatea de completare a facturilor fiscale

SFS informează despre modificările operate în modalitatea de completare a facturilor fiscale

12.08.2021562 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează despre unele modificări efectuate în modalitatea de completare a facturilor fiscale, ca rezultat al modificărilor operate în Ordinul Ministerului Finanţelor nr. 118/2017.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Finanţelor nr. 96/2021 care a intrat în vigoare pe data de 23.07.2021, în cazul completării facturii fiscale în cadrul tranzacţiilor de procurare a proprietăţii subiecţilor impozabili declaraţi în proces de insolvabilitate şi/sau procurare a proprietăţii gajate, proprietăţii ipotecate, proprietăţii sechestrate de la subiecţii impozabili, efectuate în conformitate cu prevederile art.95 alin.(1) lit.e) şi lit.f) din Codul fiscal, în coloana 10.9 ,,Alte informaţii” se indică menţiunea „Taxare inversă”.

Totodată, lipsa menţiunii „Taxare inversă” în coloana respectivă nu exonerează subiecţii impozabili specificaţi la art.94 lit.e) şi lit.f) din Codul fiscal de obligaţia achitării TVA la buget aferent procurărilor respective.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...