37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS: Au mai rămas 3 zile pînă la expirarea termenului limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar

SFS: Au mai rămas 3 zile pînă la expirarea termenului limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și/sau impozitului funciar

23.09.2020489 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că data de 25 septembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar. SFS informează că, acest termen survine, începînd cu anul 2020, drept urmare a modificărilor efectuate în legislația fiscală prin Legea nr. 171 din 19 decembrie 2019 cu privire la modificarea unor acte legislative. 

Reiterăm că, achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portalului www.sfs.md, prin accesarea:

-https://mpay.gov.md/Services;
- https://servicii.fisc.md/TaxesAndFees.aspx;

Pentru achitare în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei.

În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întîrziere, în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

Suplimentar, menţionăm că, obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetăţeni, revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL).

Pentru informaţii suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...