37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS anunță despre lansarea unui nou serviciu electronic: „Cabinetul personal al contribuabilului”

SFS anunță despre lansarea unui nou serviciu electronic: „Cabinetul personal al contribuabilului”

28.02.2020343 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

   Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic „Cabinetul personal al contribuabilului”. Acesta a fost aprobat printrun oridin intern și va fi lansat din data de 2 martie curent, pe platforma experimentală, în regim pilot.

   „Cabinetul personal al contribuabilului” a fost implementat cu scopul realizării procesului de conectare automatizată a contribuabililor la serviciile fiscale electronice. Aces fapt va reduce contactul direct al contribuuabilului cu funcționarii fiscali, iar aceștia nu vor fi nevoiți să se deplaseze la „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

    Noul serviciu reprezintă o soluție informatică destinată centralizării sistemelor, opțiunilor, modulelor, funcționalităților din mediul online destinate interacțiunii reciproce a contribuabililor cu SFS și prestării serviciilor de către autoritatea publică, în special celor de acordare/modificare/anulare a accesului la serviciile fiscale electronice.

    Din data lansării sistemului, conducătorii autorităților publice, persoanelor juridice, precum și persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător profesională și independentă, înregistrați în conformitate cu legislația în vigoare, vor obține în mod automatizat acces la serviciile fiscale electronice. Pentru aceasta ei trebuie doar să se autentifice prin MPass în cadrul sistemului SIA „Cabinetul personal al contribuabililor” pe portalul www.sfs.md și să semneze electronic Regulamentul privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice, prin intermediul sistemului.

    Totodată, conducătorii, vor dispune de posibilitatea gestionării accesului la serviciile fiscale electronice individual, prin intermediul sistemului, către persoanele responsabile din cadrul entității administrate.

    De menționat că pe parcursul anului 2020, în cadrul acestui serviciu vor fi dezvoltate și lansate noi module cu lansarea pe platforma industrială a acestuia la data de 30 decembrie 2020.

    Din 01 ianuarie 2021 autentificarea pe portalul www.servicii.fisc.md cu login, e-mail și parola va fi suspendat, cu posibilitatea accesării serviciilor fiscale electronice doar de pe portalul www.sfs.md, prin intermediul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”.

    Astfel, contribuabilii sunt îndemnați de a participa activ la îmbunătățirea sistemului cu înaintarea propunerilor prin intermediul Centrului Unic de Apel la numărul de telefon 080001525 (tasta 2) sau la adresa de e-mail mail@sfs.md.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...