37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS anunță controale fiscale

SFS anunță controale fiscale

06.02.2020587 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte prevederile legal-normative naționale.

Astfel, în baza unui plan de acțiuni privind sensibilizarea contribuabililor despre necesitatea achitării impozitelor și eliberării bonurilor de casă, SFS a desfășurat în perioada lunii decembrie 2019 ședințe de conformare cu contribuabilii din domeniul comerțului (produse alimentare, mărfuri de larg consum, materiale de construcție); prestării serviciilor (frizerii, saloane estetice, de masaj și întreținere corporală) și casele de schimb valutar.

Aceste segmente ale economiei naționale au fost selectate în baza unei analize de specialitate care a demonstrat risc de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Totodată, pe domeniile menționate, pe parcursul lunii ianuarie 2020, contribuabilii selectați spre monitorizare au fost supuși vizitlelor fiscale săptămânale, având drept scop observarea directă a respectării legislației în vigoare prin aplicarea echipamentului de casă și de control la subdiviziunile acestora.

Actualmente, pentru a stabili nivelul de conformare, pe parcursul lunii februarie, SFS va desfășura acțiuni de control la contribuabilii monitorizați.

În aces context, SFS reamintește tuturor contribuabililor despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și îi îndeamnă să se conformeze voluntar la respectarea prevederilor legislației în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...