37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS a discutat cu Asociația Investitorilor Străini despre dezvoltarea Sistemului informațional automatizat „e-Factura”

SFS a discutat cu Asociația Investitorilor Străini despre dezvoltarea Sistemului informațional automatizat „e-Factura”

22.01.2020392 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

   Serviciul Fiscal de Stat s-a întrunit cu Asociația Investitorilor Străini pe segmentul dezvoltării Sistemului informațional automatizat „e-Factura”. În cadrul ședinței de lucru, SFS a solicitat opinia Asociației Investitorilor Străini (Foreign Investors Association) în domeniul dezvoltării sistemului SIA „e-Factura”, planificată pentru perioada anului 2020, pentru utilizarea pe larg a sistemului.

   Astfel, în cadrul ședinței, membrii asociației au adresat angajaților fiscali întrebări privind modul de funcționare a SIA „e-Factura”, în special a procesului de integrare a sistemelor interne de contabilitate a contribuabililor cu sistemului SIA „e-Factura” prin API.

   De menționat că un reprezentant al mediului de afaceri a menționat că compania din care face parte a integrat deja sistemul „e-Factura” cu sistemele interne de contabilitate și a menționat că ar fi util de implementat SIA „e-Factura” prin API (interfață de programare a aplicației) cu sistemele interne de contabilitate și au adresat o serie de întrebări experților SFS privind procedura legală și tehnică.

    Totodată, Serviciul Fiscal de Stat a enunțat lista lucrărilor de dezvoltare aprobate și planificate pentru a fi realizate în perioada anului 2020, compilate conform propunerilor mediului de afaceri, precum și identificate pe intern în cadrul SFS.

     În final, cei prezenți au decis expedierea în adresa membrilor FIA a ghidului de integrare, conform căruia vor parcurge individual procesul de integrare, pentru îmbunătățirea funcționalității sistemului.

Comentarii