37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Seviciul Vamal va colabora cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale

Seviciul Vamal va colabora cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale

21.02.2020221 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) vor dezvolta un mecanism de cooperare în domeniul antifraudă. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a directorului adjunct al Serviciului Vamal, Adrian Morărescu, cu reprezentanții ARBI.

Astfel, cele două instituții au evaluat posibilitatea creării unui ordin comun, care ar prevedea modul de colaborare între părți în procesul de gestionare și recuperare a bunurilor introduse în afara cadrului legal pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, autoritățile ar urma să efectueze schimburi de informații în domeniu, în scopul valorificării mărfurilor și bunurilor indisponibilizate în cadrul dosarelor penale, astfel încât statul să nu mai suporte cheltuieli pentru gestionarea acestora și să fie evitate eventualele prejudicii.

În cadrul ședințelor următoare, autoritățile vor examina în detaliu modul de interacțiune în domeniu, astfel încât să fie creat un mecanism eficient și funcțional.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă specializată în cadrul Centrului Național Anticorupție a cărei principală atribuție constă în efectuarea investigațiilor financiare paralele și întocmirea proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor acestora, precum și indisponibilizarea bunurilor infracționale în condițiile Codului de procedură penală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...