37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal și Universitatea Tehnică a Moldovei au elaborat Ghidul privind Controlul Mărfurilor Strategice

Serviciul Vamal și Universitatea Tehnică a Moldovei au elaborat Ghidul privind Controlul Mărfurilor Strategice

27.02.2020225 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Vamal și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au lansat astăzi, 21 februarie 2020, Ghidul privind controlul exportului, reexportului, importului şi tranzitului de mărfuri strategice.

Ghidul a fost elaborat de o echipă de experți desemnați de cele două instituții în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Centrului Ştiinţifico-Tehnologic din Ucraina (STCU).

Inițiativa are ca scop diminuarea riscurilor de utilizare şi implementare necorespunzătoare a rezultatelor investigațiilor științifice și a cunoștințelor referitoare la securitatea chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), creșterea gradului de conștientizare la nivelul comunităților academice și industriale cu privire la aceste riscuri, precum și facilitarea colaborării dintre toți actorii sistemelor de control al exporturilor.

Ghidul descrie pe scurt obiectivele, politica de control în acest domeniu și modalitățile prin care Guvernul impune interdicții la export, reexport, import și tranzit de mărfuri strategice sau reglementează prin sistemul de autorizare existent.

Beneficiari ai ghidului sunt angajații Serviciului Vamal, funcționarii publici, personalul din structurile de stat abilitate cu autorizarea exportului/reexportului/importului/tranzitului mărfurilor strategice și cu dublă destinație, agenții economici, cadrele didactice, doctoranzii, studenții, dar și orice persoană interesată.

Ghidul este disponibil în limbile română și engleză la Biblioteca Națională, Biblioteca AȘM, bibliotecile universitare și în format electronic pe paginile web ale DMIB UTM și Serviciului Vamal (click aici).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...