37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal raportează sinteza pentru anul 2019

Serviciul Vamal raportează sinteza pentru anul 2019

21.01.2020566 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Vamal raportează încasări record la bugetul de stat pentru anul 2019, în sumă de peste 22,8 miliarde lei, înregistrând astfel o creștere cu 1,48 miliarde lei (+ 7% ) comparativ cu anul 2018 și cu 2,5 miliarde lei (+12,4%) mai mult comparativ cu anul 2017.

Datele au fost expuse în cadrul ședințelor anuale de raportare a activității subdiviziunilor Aparatului Central, prezidate de Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja.

În cadrul ședinței, cei prezenți au raportat despre gradul de realizare a indicatorilor de performanță cheie și au trasat obiectivele majore pentru următoarea perioadă.

De menționat că, în anul 2019, Serviciul Vamal a continuat să înregistreze progrese pe segmentul antifraudă, fiind inițiate 123 de cauze penale. Totodată, a fost înregistrată o creștere a valorii mărfurilor stabilite la momentul inițierii urmării penale, care se ridică la peste 88 milioane de lei, cu 14% mai mult față de sumele raportate în 2018.

Pe linia de activitate a subdiviziunii antitabac din cadrul Aparatului Central al Serviciului Vamal sunt consemnate depistări în cantitate de circa 2,7 milioane țigarete nedeclarate, ceea ce reprezintă de 3 ori mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018.

O tendință pozitivă este raportată și în cazul echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În 2019 acestea au operat 592 de ridicări de mărfuri, creșterea față de anul 2018 constituind 55%, iar valoarea bunurilor se ridică la 26 milioane de lei.

Progrese au fost înregistrate și în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală, fiind ridicate mărfuri în valoare de peste 5 milioane de lei.

În cadrul raportării, Departamentul venituri și control vamal a prezentat progresele privind simplificarea procedurilor de vămuire, facilitarea comerțului, fluidizarea traficului transfrontalier și extinderea controlului comun.

La finele raportării, directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a stabilit sarcini pentru 2020, menționând că va insista pe standarde înalte de integritate în rândul tuturor funcționarilor vamali.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...