37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal raportează încasări de peste 1,4 miliarde de lei în luna ianuarie

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 1,4 miliarde de lei în luna ianuarie

04.02.2020270 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În luna ianuarie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 428 milioane lei, cu peste 193 milioane lei mai mult (cca. 16%), comparativ cu intervalul corespondent al anului precedent. În perioadă menționată, au fost perfectate 38 932 de declarații vamale.

Pe parcursul lunii trecute, au fost constatate 478 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 334 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 1,3 milioane lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 360 052 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 81 753 și respectiv, 57 434 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111), unde pot fi obținute informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

În luna ianuarie, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1 382 solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...