37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal prezintă sinteza săptămânii

03.03.2020249 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Încasările Serviciului Vamal în primele 2 luni ale acestui an se cifrează la peste 3,3 miliarde de lei, în creștere cu 579 milioane de lei ( 21%) față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

În luna februarie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 898 milioane lei, cu peste 386 milioane lei mai mult (25%), comparativ cu intervalul corespondent al anului 2019.  

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 48 586 de declarații vamale și constatate 562 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 321 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 1,4 milioane lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 323 138 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 66 126 și respectiv, 52 981 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 2278 8888), unde pot fi obținute informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Serviciul Vamal mulțumește agenților economici pentru cooperare și atitudine responsabilă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...