37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal: Cu privire la modul de prezentare a certificatelor de origine preferențială

Serviciul Vamal: Cu privire la modul de prezentare a certificatelor de origine preferențială

09.04.2020458 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În contextul crizei create de pandemia COVID-19, Comisia Europeană informează că unele state membre ale Uniunii Europene, dar și o parte din partenerii săi comerciali nu mai eliberează certificate de origine preferențială în forma stabilită de tratatele internaționale.

Mai exact, anumite state sunt în imposibilitate de a elibera certificate de origine preferențială autentificate cu semnătura olografă, ștampilate și în format original – pe suport de hârtie. Acest fapt este generat de situația epidemiologică din regiune și de eforturile comune de a preveni răspândirea virusului de tip nou.

Astfel, Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță agenții economici că va asigura continuitatea comerțului preferențial pe întreaga durata a perioadei de criză, fiind acceptate certificatele de origine preferențială și sub forma:
- copiilor certificatelor de origine preferențială autentificate în mod obișnuit, prezentate pe suport de hârtie sau în format electronic;
- certificatelor de origine preferențială autentificate cu semnătură electronică sau copiilor acestora pe suport de hârtie sau în format electronic.

Totodată, atenționăm că, în termen de 30 zile de la încetarea stării de urgență în țara care a eliberat certificatul de origine preferențială, importatorul va prezenta în adresa organului vamal originalul certificatului de origine preferențială, pentru a exclude o eventuală încasare a taxei vamale.

Serviciul Vamal mulțumește agenților economici pentru cooperare și atitudine responsabilă!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...