37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal ar putea înregistra datele odometrului autovehiculelor

Serviciul Vamal ar putea înregistra datele odometrului autovehiculelor

28.11.20181.127 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Organele vamale ar putea înregistra, la importul în țara noastră, datele odometrului mijloacelor de transport, inclusiv aspectul exterior al acestora. În Parlament este înregistrată o inițiativă legislativă ce prevede completarea Codului vamal și a Legii cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Proiectul de lege este elaborat în vederea asigurării accesului subiecților la mijloace de transport sigure și calitative, precum și la diminuarea cazurilor de fraudare a datelor odometrului.

Reieșind din circumstanțele în care se importă autovehicule la mâna a doua, considerăm imperios de a înregistra datele odometrului mijloacelor de transport la intrarea în țară, inclusiv cu fixarea aspectului exterior al acestora, se menționează în nota informative a proiectului.

Autorii propun ca Serviciul Vamal să păstreze toate imaginile mijloacelor de transport importate în țară într-o bază de date, iar informația să fie pusă la dispoziția fiecărei persoane interesate.

Reamintim că Codul contravențional a fost completat cu un articol ce prevede sancționarea fraudării datelor odometrului. Potrivit acestuia, fraudarea datelor odometrului la orice tip de vehicul se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 UC aplicată persoanei fizice şi cu amendă de la 90 la 150 UC aplicată persoanei juridice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...