37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal anunță despre demararea unui nou proces de înregistrare în Sistemul Informațional al exportatorilor înregistrați

Serviciul Vamal anunță despre demararea unui nou proces de înregistrare în Sistemul Informațional al exportatorilor înregistrați

10.01.2020522 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 1 ianuarie 2020, antreprenorii care exportă mărfuri de origine preferențială a RM în Norvegia și Elveția pot beneficia de o procedură simplificată de certificare a originii mărfurilor. Mai exact, aceștia au posibilitatea să confirme originea mărfurilor doar în baza unei declarații, aplicată pe un document comercial.

De această facilitate urmează să beneficieze agenții economici care solicită înregistrarea în Sistemul informațional al Exportatorilor Înregistrați (REX-System).

Noua procedură are următoarele avantaje: eliminarea termenului de până la 3 zile stabilit pentru eliberarea certificatului de origine, excluderea cheltuielilor aferente perfectării și eliberării a acestuia, dar și limitarea contactului direct cu factorul uman.

Serviciul Vamal îndeamnă exportatorii să solicite înregistrarea în Sistemul REX, prin depunerea unei cereri.

Totodată, atenționăm că, începând cu 01 iulie 2020, la exportul mărfurilor din RM cu origine preferențială,  Elveția și Norvegia nu vor mai acorda preferințe în baza certificatelor de origine Forma A, ci doar în baza înregistrării exportatorilor în Sistemul REX.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...