37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM vine cu un anunț

Serviciul Vamal al RM vine cu un anunț

23.12.2019333 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră activează la capacitate maximă pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră.

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Actualmente, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mijloacele de transport care intră în țară, comparativ cu 4 câte sunt utilizate în regim normal de lucru.

Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei.

Menționăm că, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...