37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

14.08.2018927 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 06 – 12 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 475,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10 960 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 286 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 43 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 175 250 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 128 841 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 24 256 și respectiv 15 524 traversări.

Un trafic sporit a fost înregistrat, în zilele libere, și prin postul temporar ”Palanca”, deschis pe perioada lucrărilor de reconstrucție a noului punct de trecere. Doar pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică, acesta a fost tranzitat de 2 636 de vehicule, motiv pentru care, la anumite perioade de timp, s-au format aglomerări.

Valorile mari de trafic se mențin și astăzi. Pe sensul de ieșire din țară, în aceste momente sunt peste 100 de autoturisme. Autoritățile lucrează la capacitate maximă, cele două piste de control fiind suplimentate cu încă una.

De asemenea, potrivit informațiilor parvenite de la angajații postului vamal ”Tudora”, actualmente, sunt formate aglomerări de mașini la intrarea în Ucraina prin postul vamal ”Starokazacie”.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 297 solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...