37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

Serviciul Vamal al RM prezintă sinteza săptămânii

31.07.2018966 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 23 – 29 iulie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 439,9 milioane lei, fiind perfectate per total 10 976 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 297 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 57 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 183 327 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 119 327 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 23 193 și respectiv 14 549 traversări.

În dimineața zilei de ieri, și-au reluat activitatea posturile vamale de tip debarcader ”Cosăuți” și ”Soroca”. Circulația prin aceste posturi a fost suspendată săptămâna trecută, din cauza nivelului ridicat al apei râului Nistru.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 421 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...