37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal a suplinit bugetul de stat cu peste 430 mln. lei, pe parcursul săptămânii precedente

Serviciul Vamal a suplinit bugetul de stat cu peste 430 mln. lei, pe parcursul săptămânii precedente

24.07.2018686 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 16 - 22 iulie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 430,8 milioane lei, fiind perfectate per total 11 151 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 356 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 49 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 211 189 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 116 868 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 21 694 și respectiv 14 747 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 443 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...