37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal a prezentat funcționalitățile noii versiuni „Asycuda World”

Serviciul Vamal a prezentat funcționalitățile noii versiuni „Asycuda World”

17.08.2020357 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Vamal a finalizat implementarea Proiectului de asistență tehnică cu privire la modernizarea Sistemului Operațional Asycuda World. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură informațională internă, derulat în parteneriat cu Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

Posibilitățile funcționale au fost prezentate în cadrul unei ședințe on-line, organizată la 14 august 2020, cu suportul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru - Comitetul Național pentru Facilitarea Comerțului. La webinar au participat Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, specialiști IT și peste 70 de agenți economici și reprezentanți ai asociațiilor de business din țară.

În debutul ședinței, Sergiu Burduja a menționat că, odată cu implementarea noului soft devine posibilă modernizarea întregului sistem informațional din gestiune. ”Implementarea acestui sistem deschide larg orizonturile pentru dezvoltarea unor noi facilități și simplificări destinate mediului de afaceri. Mai mult, acum pot fi continuate proiectele de digitalizare și automatizare a mai multor proceduri, care erau imposibil de integrat în vechea versiune a SI Asycuda Word”, a precizat Sergiu Burduja.

Participanții la webinar s-au familiarizat cu funcționalitățile tehnice ale noului soft și au pus întrebări specialiștilor IT ai Serviciului Vamal, care gestionează aplicația.

Deținerea respectivului soft va contribui semnificativ la eficientizarea activității sistemului vamal național, prin aplicarea standardelor şi celor mai bune practici europene în domeniul administrării vamale.

Notă: ASYCUDA Word este un sistem informațional, parte componentă a Sistemului informațional integrat vamal. Acesta asigură gestionarea și procesarea formularelor și actelor vamale, utilizate în cadrul procedurilor de vămuire.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...