37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal a organizat o ședință consultativă cu brokerii vamali

Serviciul Vamal a organizat o ședință consultativă cu brokerii vamali

29.11.2021499 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În data de 25 noiembrie 2021, Serviciul Vamal a organizat o ședință consultativă cu reprezentanții companiilor din Moldova ce oferă servicii de brokeraj vamal, în vederea consolidării dialogului cu specialiștii în domeniul vămuirii și informării acestora privind aspectele de interes comun.

Principalele subiecte de discuții au vizat certificatele de origine EURO-1, declararea corectă a mărfurilor în diferite regimuri vamale, dar și identificarea unor soluții tehnice de a facilita accesul brokerilor vamali la anumite informații disponibile în SI Asycuda World.

În cadrul ședinței, reprezentanții Serviciului Vamal i-au îndemnat pe cei prezenți să asigure o trecere graduală la declararea electronică în proporție de 100% a operațiunilor de import și export, prezentându-le beneficiile de care se pot bucura antreprenorii ca urmare a acestei facilități. Astfel, odată cu eliminarea documentelor pe suport de hârtie și trecerea la procesarea electronică, agenții economici au posibilitatea să devină mai competitivi, prin micșorarea timpului de vămuire și reducerea costurilor aferente tranzacțiilor.

De asemenea, a fost atrasă atenția brokerilor vamali privind corectitudinea completării unor rubrici la perfectarea declarațiilor vamale pentru regimurile suspensive: admitere temporară, perfecționare activă, antrepozit vamal, perfecționare pasivă și transformare sub control vamal.

La final, participanții la discuții au apreciat demersurile întreprinse de Serviciul Vamal privind facilitarea comerțului, optimizarea procesului de vămuire, extinderea procedurilor electronice și dezvoltarea infrastructurii posturilor vamale.

La rândul lor, reprezentanții Vămii și-au exprimat disponibilitatea organizării în continuare a ședințelor de informare pentru brokerii vamali în vederea asigurării corectitudinii întocmirii actelor vamale și popularizării instrumentelor de facilitare a comerțului implementate de Serviciul Vamal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...