37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Vamal a inițiat consultări cu mediul de afaceri pentru constituirea mai multor zone de control vamal (terminale auto)

Serviciul Vamal a inițiat consultări cu mediul de afaceri pentru constituirea mai multor zone de control vamal (terminale auto)

08.10.2021170 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În data de 06 octombrie a.c., conducerea Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu reprezentanți ai asociațiilor de business din țară, în scopul inițierii consultărilor pe marginea dezvoltării infrastructurii, în parteneriat public-privat. Discuțiile au vizat constituirea mai multor zone de control vamal permanente și temporare (terminale auto) atâtîn raza municipiului Chișinău, cât și în alte localități, pentru a descongestiona fluxul de autovehicule din posturile vamale interne existente.  

Acțiunile urmează a fi realizate în parteneriat cu mediul de afaceri, fiind înaintate un șir de cerințe. Astfel, s-a propus ca terminalele auto să dețină o suprafață de minim 2 Ha, pentru a face  posibilă staționarea a cel puțin  30 mijloace de transport. Acestea ar urma să dispună de antrepozite vamale, depozite provizorii, rampe pentru controlul vamal al camioanelor și camionetelor, parcare, căi de acces suficiente, astfel încât să nu fie perturbat traficul rutier din regiune, precum și alte elemente de infrastructură.

Necesitatea creării respectivelor zone de control vamal în municipiul Chișinău este determinată de sporirea semnificativă a schimburilor comerciale, în condițiile în care infrastructura și dotările terminalelor nu mai corespund cerințelor din prezent. De asemenea, ca urmare a unei analize efectuate asupra ponderii declarațiilor vamale de import, se atestă o tendință constantă de concentrare a transportului de marfă în posturile vamale interne din zona de centru a țării.

Pe lângă comoditatea și facilitățile de care vor beneficia agenții economici, transportatorii și brokerii vamali, funcționarea noilor terminale va permite efectuarea unui control vamal mai calitativ și o monitorizare mai bună a tuturor operațiunilor desfășurate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...