37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul MPay, accesibil și pentru agenții economici

Serviciul MPay, accesibil și pentru agenții economici

04.06.2021273 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Două bănci comerciale din Moldova Moldincombank si VictoriaBank  și-au conectat sistemele lor de internet banking pentru persoane juridice la serviciul MPay. Astfel, agenții economici pot acum să facă orice plăți către stat fără a merge fizic la bancă. Până acum companiile nu puteau efectua plăți către stat prin MPay, serviciul fiind accesibil doar persoanelor fizice.

Până acum pentru agenții economici acest proces de plăți către stat presupunea colectarea pe factură a semnăturilor olografe și delegarea persoanei responsabile la bancă pentru a face plata.

Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul RM promovează punerea în aplicare a subiectelor din  Foaia de parcurs pentru digitalizarea economiei și promovarea comerțului electronic. Una din acțiunile documentului ține de facilitarea implementării soluțiilor de achitare MPay prin serviciile de internet banking pentru persoanele juridice și examinarea posibilităților de integrare a serviciilor fintech alternative cu MPay.

Întru promovarea acestui subiect Secretariatul Consiliului Economic a organizat un șir de consultări între Banca Națională a Moldovei și Agenția de E-Guvernare cu asociații de business și agenții economici, pe marginea acestui subiect.

Prin serviciul MPay pot fi achitate serviciile publice atât cu cardul bancar cât și prin internet banking. Astfel în format electronic pot fi achitate serviciile ÎS „Cadastru”, taxa pentru e-Cazier, serviciile ÎS „Registru”, taxa pentru procurarea mijloacelor, costul documentelor primare tipizate eliberate de Serviciul Fiscal de Stat și alte costuri.

Serviciul MPay este disponibil din anul 2013.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...