37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal verifică serviciile de taxi

Serviciul Fiscal verifică serviciile de taxi

27.01.2020294 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

   Serviciul Fiscal de Stat întreprinde acțiuni de prevenire și combatere a evaziunilor fiscale. Complexul de acțiuni se referă la toate domeniile de activitate ale economiei naționale și se desfășoară în cazul în care evaluarea riscurilor indică un nivel înalt de neconformare la prevederile legislației.

    Astfel, un domeniu sensibil, care a fost evaluat cu riscuri sporite de neconformare, este transportul de pasageri în regim taxi.

    În scopul menținerii acestui domeniu în cadru legal, angajații SFS desfășoară cu regularitate măsuri speciale de conformare al taximetriștilor.

    În acest sens, la data de 24 ianuarie 2020, peste 20 de mașini de taxi din municipul Chișinău au fost verificate de angajații Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională Transport Auto. Fiind trași pe dreapta, transportatorii de pasageri au fost verificați inopinat pe diverse aspecte ale legislației, oamenii legii înregistrând următoarele abateri: neeliberarea bonului de casă, neutilizarea echipamentului de casă și control, desfășurarea ilicită a activității de transportator, abateri de la Regulamentul circulației rutiere și altele.

    De menționat că astfel de verificări, inopinate, vor continua pe parcursul întregului an. Scopul acestora este confomarea transpo rtatorilor de pasageri în regim taxi.

    NOTĂ: Pe parcursul anului 2019, SFS a efectuat 1 837 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 469,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1, 7 milioane lei. Doar în 2020 aceasta este a patra operațiune de acest gen.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...