37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat va aproba formularul certificatului CC 04 CBM

Serviciul Fiscal de Stat va aproba formularul certificatului CC 04 CBM

18.09.2019843 views Monitorul Fiscal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cota zilnică a majorării de întârziere se va determina, conform regulilor matematice, până la patru semne după virgulă, în momentul de faţă aceasta fiind determinată până la sutimi de procent, cu utilizarea regulii de rotunjire. Serviciul Fiscal de Stat propune pentru consultări publice proiectul ordinului Cu privire la modificarea Instrucțiunii privind evidența obligațiilor față de buget aprobat prin Ordinul IFPS nr. 400 din 14 martie 2014.

Scopul elaborării documentului este aprobarea unui model de certificat în cadrul SIA „Contul curent al contribuabilului” care va confirma lipsa sau existența creanțelor bănești față de BPN calculate în baza mandatului de executare, substituirii normelor aferente evidenței obligațiilor fiscale pe subdiviziuni și aducerii în concordanță cu cadrul de reglementare actual.

Conform proiectului, în procesul de administrare a soldurilor calcularea acestora se va efectua pe codul fiscal al contribuabilului/ codul localității de amplasare a subdiviziunii (subdiviziunilor) contribuabilului, redacția actuală indicând codul subdiviziunii. Acesta va fi exclus ca obiect și din enumerarea treptelor inferioare de calculare a soldului.

Totodată, noua redacție a Ordinului nr.400 va prevedea expres că certificatele privind lipsa sau existența restanțelor față de buget se generează și se eliberează la solicitarea contribuabilului de către subdiviziunea SFS conform razei de deservire a contribuabilului în funcţie de sediul/domiciliul acestuia, fiind propusă și aprobarea unui nou formular – Certificat privind lipsa sau existenţa creanțelor bănești faţă de bugetul public național calculate în baza mandatului de executare (CC 04 CBM). Acesta va atesta lipsa sau existența creanțelor bănești faţă de BPN calculate în baza mandatului de executare conform datelor Sistemului informațional automatizat și va fi anexa nr.7.3 la ordinul indicat.

Propunerile și obiecțiile asupra proiectului sunt acceptate până la 20 septembrie curent la adresa ion.vasilachi@sfs.md.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...