37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat promovează spiritul de conformare voluntară a contribuabililor

Serviciul Fiscal de Stat promovează spiritul de conformare voluntară a contribuabililor

29.09.2021430 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat, călăuzindu-se de sloganul „Funcționarul fiscal – în serviciul contribuabilului”, în activitatea sa de administrare fiscală pune accentul pe conformarea fiscală voluntară a contribuabililor. Astfel, promovarea spiritului de conformare voluntară a contribuabililor, conduce la îmbunătățirea civismului fiscal prin instituirea unui cadru unitar  al relaţiilor  de  parteneriat  cu  mediul  de  afaceri  şi  cetăţeni, bazat pe încrederea şi susţinerea reciprocă, concomitent  cu  armonizarea  legislaţiei fiscale a  Republicii Moldova la standardele internaţionale de administrare fiscală.

În vederea stabilirii gradului de conformare la respectarea prevederilor legislației în vigoare și stabilirii unui dialog eficient cu mediul de afaceri, la data de 24 septembrie 2021, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat 2 ședințe a Consiliului de conformare organizată cu antreprenorii care dispun de aparate de comerț - vending machine și cu administratorii piețelor autorizate. În cadrul ședințelor au fost discutate aspectele ce țin de particularitățile comerțului prin intermediul aparatelor de tip Vending și aspectele ce țin de activitatea de întreprinzător în cadrul piețelor autorizate din Republica Moldova, precum și identificarea comună a soluțiilor și a instrumentelor de reducere a încălcărilor fiscale.
Ședința cu administratorii piețelor autorizate a avut loc în contextul campaniei desfășurate în cadrul piețelor autorizate din Republica Moldova ,,Activează legal – activează în siguranță”.

Menționăm că, Serviciul Fiscal Stat va continua seria de întruniri cu mediul de afaceri din diferite domenii ale economiei naționale, pentru a consolida măsurile de administrare aplicate în vederea majorării nivelului de conformare fiscală.

Notă: Consiliul de Conformare al SFS este un organ consultativ creat cu scopul de a acorda recomandări și soluții practice în vederea creșterii gradului de conformare al contribuabililor, îmbunătățirii permanente a calității serviciilor fiscale, ridicarea nivelului de transparență și de responsabilitate, atât a contribuabililor, cât și a funcționarilor fiscali.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...