37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat lansează concursul ”Loteria fiscală”

Serviciul Fiscal de Stat lansează concursul ”Loteria fiscală”

31.01.2020429 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

    Serviciul Fiscal de Stat desfășoară cu regularitate diverse acțiuni de conformare a contribuabililor, dar și de implicare a tututror cetățenilor în acest proces, utilizând cele mai atractive și simpliste metode.

    Concursul „Loteria fiscală” pare a fi unul din cele mai interesante proiecte de acest gen, în care mizăm mult pe implicarea surselor mass media în promovarea calitativă a acestui proiect, care va avea un impact asupra întregii societăți.

    Scopul lansării acestei concurs este de a contribui la sensibilizarea cetățenilor aferent promovării achitării fără numerar, prin utilizarea cardurilor bancare.

    Acest instrument este utilizat în mai multe țări cu scopul cointeresării cetățenilor, implicării și responsabilizării contribuabililor de a înregistra venituri în scopuri fiscale realizate de comercianții din vînzarea bunurilor și prestarea serviciilor, prin acest fapt contribuind la majorarea transparenței activității financiare și la dezvoltarea economică în ansamblu.

    Astfel, potrivit cadrului de reglementare aprobat prin Hotărâre de Guvern nr.657 din 17.12.2019, fiecare cetățean, care a împlinit vârsta de 18 ani, devine automat participant la ”Loteria fIscală” dacă deține un card bancar de la orice bancă licențiată în Republica Moldova și achită orice cumpărătură sau serviciu cu cardul în valoare mai mare de 30 lei. SFS reamintește cumpărătorilor să nu ezite să solicite bonul de casă.

    În cadrul concursului, câștigătorii vor fi desemnați trimestrial, în fiecare trimestru fiind alocate 175 de premii a câte 1000 lei fiecare.

    Fondul total de cîștiguri pentru desfășurarea loteriei – constituie 1 000 000 lei. Tragerile la sorți vor fi efectuate aleatoriu, în mod automat prin intermediul platformei Random.org. De menționat că SFS va asigura protecția datelor cu caracter personal ale tuturor participanților , conform legislației în vigoare.

    Prima extragere va a vea loc la data de 16 aprilie 2020, la care vor fi desemnați cîștigătorii primei etape.

    Per total loteria este compusă din patru etape trimestriale și două ediții speciale (în perioada sarbătorilor de Paști și în perioada sărbătorilor de iarnă, în care vor fi alocate cîte 100 de premii în valore de 1 500 lei pentru fiecare etapă).

    Premiile vor fi transferate cîștigătorilor pe conturile de card, în maximum 10 zile după publicarea listei cîștigătorilor pe pagina web www.sfs.md.

    Mai multe răspunsuri la întrebări pe acest segment puteți găsi aici sau la Centrul Unic de Apel al SFS: 0 8000 15 25.

    Vezi aici Hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat concursul.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...