37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat are o nouă structură

Serviciul Fiscal de Stat are o nouă structură

03.01.2022777 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Începând cu 1 aprilie 2017, Serviciul Fiscal de Stat activează ca entitate juridică unică responsabilă de asigurarea procesului de administrare fiscală pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în vederea continuării realizării reformei Serviciului Fiscal de Stat inițiate în 2017, la data de 1 ianuarie 2022 a fost pusă în aplicare noua structură a autorității. Continuarea realizării reformei  are ca scop  sporirea capacității de deservire a contribuabililor, standardizarea serviciilor oferite contribuabililor, precum și tratarea univocă a legislației fiscale și a contribuabililor. Urmare a noilor modificări au fost efectuate două schimbări majore:

  • Centralizarea atribuțiilor de deservire fiscală, prin lichidarea a patru Direcții generale administrare fiscală și crearea unei Direcții generale deservire fiscală, prin lichidarea a 16 funcții de conducere. Prioritatea noii subdiviziuni create este de a se axa pe procesul de consultare al contribuabililor oferind servicii calitative la cel mai înalt nivel.
  • Crearea Direcției generale control prin comasarea Direcției generale control operativ și Direcției generale control post operațional, în componența căreia se vor regăsi o Direcție de organizare control, treisprezece Direcții control post operațional și șase Direcții control operativ, ca urmare au fost reduse 3 funcții publice de conducere.

Drept urmare a reorganizării autorității fiscale, au fost reduse 19 funcții publice de conducere. Pînă la actuala reformă în cadrul instituției activau 203 angajați cu funcție de conducere și 1 506 angajați cu funcție de execuție, după reorganizare activează 184 angajați cu funcție de conducere și 1 502 angajați cu funcție de execuție. La fel, în cadrul instituției activează 135 funcționari publici cu statut special. Vîrsta medie a angajaților constituie 42,4 ani, fiind angajați în cadrul sistemului 1 109 femei și 568 bărbați.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...