37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS anunța acțiuni de conformare la spălătoriile auto pe parcursul lunii noiembrie

SFS anunța acțiuni de conformare la spălătoriile auto pe parcursul lunii noiembrie

04.11.2020485 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat desfășoară̆ cu regularitate acțiuni de specialitate menite să conformeze contribuabilii din toate domeniile economiei naționale.

Obiectivul strategic al Serviciului Fiscal de Stat este promovarea unui nivel ridicat de conformare voluntară a contribuabililor, în acest context sunt utilizate o serie de măsuri, acțiuni și procedee orientate spre o deservire și tratare corectă a contribuabililor, în funcție de „comportamentul fiscal” de care dau dovadă. 

În vederea stabilirii gradului de conformare la respectarea prevederilor legislației în vigoare, în perioada 1 august - 30 septembrie 2020, Serviciul Fiscal de Stat a întreprins acțiuni de conformare asupra a 194 agenți economici ce desfășoară activitate în domeniul prestării serviciilor de spălătorii auto cu grad sporit de neconformare fiscală. 

Ca rezultat, în cazul a 58 agenți economici au fost stabilite încălcări ale prevederilor Codului fiscal, iar în cazul a 85 agenți economici au fost constatate încălcări ale prevederilor Codul contravențional, fiind aplicate sancțiuni fiscale în sumă totală de 382 100 lei. 

Reieșind din rezultatele obținute în perioada menționată, SFS a decis să continuie aceste acțiuni și în perioada 09-30 noiembrie 2020. 

În acest context, în scopul evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat, recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze voluntar în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...