37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat a semnat un nou acord de cooperare cu Agenția Fiscală Suedeză

Serviciul Fiscal de Stat a semnat un nou acord de cooperare cu Agenția Fiscală Suedeză

26.09.2023110 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va continua cooperarea cu Agenția Fiscală Suedeză (AFS), un acord în acest sens fiind semnat de către cele două autorități omoloage, pentru o perioadă de trei ani.

Totodată, în perioada 25-29 septembrie are loc vizita de lucru a experților din cadrul Agenției Fiscale Suedeze, cu scopul planificării activităților pentru implementarea Proiectului de cooperare interinstituțională din SFS și ASF pentru anii 2023-2026. La evenimentul de deschidere au participat Directorul SFS, dl Petru Rotaru, directorul adjunct dl Petru Griciuc, reprezentantul AFS, Manager de proiect, dl Marcus Werner, dl Thomas Alveteg, vice - șef al Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Analist Cooperare pentru Dezvoltare, din cadrul Ambasadei Regatului Suediei la Chișinău, precum și reprezentanți ai subdiviziunilor SFS, dar și echipa de experți ai AFS.

În context, dl Rotaru a menționat că, Ambasada Suediei și Agenția Fiscală Suedeză sunt parteneri de încredere ai Serviciului Fiscal de Stat: „Mulțumesc pentru deschiderea care o manifestați față de activitatea SFS. Suntem fericiți să semnăm astăzi acest acord, care se referă la cooperare în trei domenii cheie, precum: sporirea calității serviciilor fiscale, managementul resurselor umane și schimbul de informații. Sunt sigur că vom avea parte de o etapă accelerată a dezvoltării Serviciului Fiscal de Stat, cu suportul valoros al colegilor noștri din Suedia”.

La fel, directorul SFS a atras atenția asupra faptului că, datorită cooperării anterioare și expertizei valoroase a colegilor din Suedia, autoritatea fiscală națională a reușit să înregistreze rezultate concrete, precum: îmbunătățirea serviciile prestate contribuabililor și plasarea instituției pe o poziție de lider la capitolul digitalizare a serviciilor oferite.La rândul său, Thomas Alveteg a declarat că, Suedia este deschisă pentru împărtăși experiența sa în toate domeniile de cooperare: „Este o cale lungă, dar este o oportunitate excelentă pentru Dumneavoastră de a prelua experiența noastră privind modernizarea administrației fiscale și schimbarea atitudinii contribuabililor față de această instituție. Ne dorim să avem o colaborare fructuoasă și în continuare.

De asemenea, Marcus Werner a spus că, semnarea acestui acord este o continuare firească a cooperării dintre cele două administrații fiscale, așteptările fiind ca fiecare contribuabil să simtă schimbările prin care trece autoritatea fiscală. ”Avem toate ingredientele pentru a face acest proiect să fie unul de succes pentru ambele părți”.

Reamintim că, anterior SFS a cooperat cu AFS în cadrul a 2 proiecte, începând cu anul 2014, în cadrul cărora a fost acordată asistență tehnică pentru îmbunătățirea și modernizarea Serviciului Fiscal de Stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...