37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciul Fiscal de Stat a asigurat distrugerea a sute de mii de pachete de produse din tutun confiscate

Serviciul Fiscal de Stat a asigurat distrugerea a sute de mii de pachete de produse din tutun confiscate

26.09.202397 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 21 septembrie curent, a fost organizată procedura de nimicire prin ardere a produselor din tutun, produselor conexe, dispozitivelor și accesoriilor de utilizare. Acestea au fost preluate la evidență în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 972/2001.

În total au fost nimicite peste 150 mii de produse din tutun și produse conexe.

Potrivit art. 37 alin. (2) din Legea nr. 278/2007, produsele din tutun, produsele conexe, dispozitivele și accesoriile de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora fabricate, importate sau comercializate cu încălcarea cerințelor legii se confiscă.

Lotul de produse din tutun a fost distrus la S.A. „Lafarge Ciment (Moldova)”, prin incinerare, în prezența Comisiei de nimicire a bunurilor confiscate din care au făcut parte reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Primăriei or. Rezina.

Procedura de incinerare a avut loc cu respectarea tuturor condițiilor de protecție a mediului, agentul economic sus-menționat fiind deținătorul autorizației în acest sens.

Reamintim că, ultima procedură de acest fel a avut loc la data de 10 și 11 noiembrie 2022, când au fost distruse produse din tutun în cantitate de peste un milion de pachete. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...