37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Serviciile electronice fiscale – comoditate și operativitate pentru cetățeni

Serviciile electronice fiscale – comoditate și operativitate pentru cetățeni

05.07.2019572 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciului Fiscal de Stat continuă să-și direcționeze activitățile spre asigurarea comodităţii contribuabililor în raportarea fiscală, minimizarea costurilor aferente acestui proces, sporirea conformării benevole, dar şi promovarea civismului fiscal în rândul populaţiei.

    În acest context, serviciile electronice sunt pe lista priorităților Serviciului Fiscal de Stat, dezvoltarea acestora fiind un proces continuu.

   Astfel, SFS identifică în permanență noi modalități de interacțiune cu persoanele fizice pentru a contribui la facilitarea executării obligațiilor fiscale de către contribuabili.

   REITERĂM: Persoanele fizice care dețin semnătură electronică sau mobilă au posibilitatea să acceseze orice serviciu electronic de pe portalul serviciilor fiscale electronice (https://servicii.fisc.md/) 24/24, 7 zile pe săptămână, acest serviciu fiind gratuit. Printre acestea:

    - Contului curent contribuabilii au posibilitatea să vizualizeze on-line informaţia fără a mai fi necesară deplasarea la direcțiile deservire fiscală. Folosind un calculator conectat la internet, indiferent de oră, contribuabilul îşi poate verifica situaţia la zi a tuturor restanţelor sau a sumelor achitate în plus la Bugetul Public Naţional.

   - Declarația electronică a fost lansată în anul 2009 pentru a oferi persoanelor fizice posibilitatea să depună on-line Declarația cu privire la impozitul pe venit.

  - Cererea de restituire – parte a aceluiași serviciu – Declaraţie electronică pentru persoanele fizice. Astfel, aceasta este funcționalitatea de depunere on-line a cererii de restituire a impozitului pe venit care permite ca impozitul supra-plătit să fie restituit în formă de bani sau repartizat pe alte impozite.

    - Serviciul e-Cerere oferă posibilitatea înregistrării on-line a contractului de locațiune, fără deplasarea la direcția deservire fiscală.

  - Fișa imobilului oferă informația cu privire la bunurile imobile și valoarea calculată a impozitului pentru fiecare bun imobil în parte, precum și posibilitatea achitării avizului de plată.

   Pentru comoditatea cetățenilor pot fi achitate on-line toate impozitele prin accesarea portalului guvernamental de plăți electronice Mpay - https://mpay.gov.md/Services 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...