37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sectorul bugetar. Au intrat în vigoare două Ordine ale Ministerului Finanțelor

Sectorul bugetar. Au intrat în vigoare două Ordine ale Ministerului Finanțelor

11.09.2021189 views Monitorul FISC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor a publicat în Monitorul Oficial la data de 10 septembrie 2021, Ordinul nr. 75 din 1 iunie curent cu privire la modificarea și completarea Normelor metodologice privind executarea de casă a bugetelor componente ale bugetului public național și a mijloacelor extrabugetare prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor, aprobate prin Ordinul MF nr. 215/2015.

Potrivit documentului, sintagma „extrasul trezorerial (Forma FD-033) se substituie cu sintagma „extrasul din cont bancar (Forma FD-031), iar cap. V (Raportarea bugetară) a fost completat cu punctece vizează activitatea Trezoreriei de Stat și a celor regionale ale Ministerului Finanțelor.

Totodată, în anexele la Normele metodologice au fost introduse forma FP-07 și Forma FP-023, iar după Forma FD-037 a fost adăugată Forma FD-037(EB) și au fost excluse formele FP-004/2 și FP-004/3.

De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicat și Ordinul MF nr. 76 din 1 iunie curent privind modificarea și completarea Planului de conturi contabile în sistemul bugetar și a Normelor metodologice privind evidența contabilă și raportarea financiară în sistemul bugetar, aprobat prin Ordinul MF nr. 216/2015, scopul acestora fiind organizarea evidenţei contabile în sistemul bugetar, precum şi stabilirea unui mecanism unic de evidenţă contabilă şi raportare financiară pentru autorităţile/instituţiile bugetare.

Ordinele au intrat în vigoare la momentul publicării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...