37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Secretarii generali și secretarii de stat instruiți în sfera controlului intern managerial și a auditului intern

Secretarii generali și secretarii de stat instruiți în sfera controlului intern managerial și a auditului intern

20.07.2018842 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Secretarii generali și secretarii de stat ai autorităţilor publice centrale din țară, au fost instruiţi în cadrul unui atelier de lucru cu genericul “Utilizarea eficientă a resurselor bugetare necesită un sistem de control intern eficace”, organizat de către Ministerul Finanţelor cu suportul proiectului de Twinning pentru dezvoltarea unui mediu de control și audit intern eficient în sectorul public din Republica Moldova. Seminarul a fost susţinut de către Jens Motel, Lider de proiect și Mioara Diaconescu, Lider junior de proiect.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, prezent la eveniment a menționat cât de important este controlul financiar public intern și auditul intern în instituții din sectorul public.

“Așteptările față de noi, cei care conducem instituții, sunt foarte mari. Noi, trebuie să avem o conformitate cât mai bună, să dovedim că gestionăm banii publici eficient și că suntem eficienți în activitatea noastră, iar aici auditul intern vine să vă ajute foarte mult”, a precizat ministrul.

Atelierul a fost organizat pentru a pune în discuțíe provocările cu care se confruntă managementul superior din cadrul ministerelor în implementarea sistemelor de control intern managerial și audit intern, dar și perspectivele de dezvoltare a acestora.

În acest sens, Mioara Diaconescu a prezentat experiența României în funcționarea sistemelor de control intern managerial, iar Jens Motel a vorbit despre rolul managementului de top în sistemul de control intern.

Sesiunea de instruire a fost interactivă, participanții au prezentat interes față de subiectele abordate, au acordat întrebări aferente acestora, dar și au dezbătut anumite aspecte.

Proiectul de Twinning “Suport pentru dezvoltarea unui mediu de control și audit intern eficient în sectorul public din Republica Moldova” a fost lansat la 28 noiembrie 2018. Beneficiar al proiectului este Ministerul Finanțelor. Proiectul este implementat de experți germani și români cu suportul finaciar al UE, și are drept scop consolidarea managementului finanțelor publice, în special managementul și controlul financiar public din țara noastră, în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internațional și cu cele mai bune practici europene.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...