37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Se anunță controale din partea Fiscului. Ce domenii sunt vizate

Se anunță controale din partea Fiscului. Ce domenii sunt vizate

10.04.20192.932 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Până în luna septembrie, Serviciul Fiscal de Stat va fi cu ochii pe restaurante și centrele de agrement, pe domeniul transportului și cel al construcțiilor. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției în cadrul unei ședințe organizate pe platforma Consiliului economic de pe lângă prim-ministru, la care s-a discutat despre reducerea ocupării informale și a fenomenului ”salariilor în plic”. Astfel, până în luna septembrie controalele organizare de către Fisc vor avea un caracter de conformare benevolă, iar ulterior, pentru agenții economici care nu se vor conforma, acestea vor fi planificate.

Lista întreprinderilor ce vor fi supuse controlului se va stabili în conformitate cu criteriile de risc specifice fiecărui agent economic.

În cadrul ședinței s-a convenit că autoritățile cu funcții de control vor expedia următoarele:

Serviciul Fiscal de Stat

  •  lista de verificare în cadrul controalelor fiscale relevantă fenomenului ocupării informale și a fenomenului "salariilor în plic";
  •  informația expediată structurilor teritoriale ale SFS în vederea prevenirii informării incorecte a agenților economic despre responsabilitățile acestora în contextul legii "zilierilor" (spre exemplu, în cadrul ședinței unii reprezentanți ai comunității de afaceri au comunicat că există cazuri în regiuni când angajații SFS solicită agenților economici să verifice dacă zilierii s-au asigurat la CNAS în conformitate cu legea).

Inspectoratul de Stat al Muncii

  • informația despre impedimentele cu care se confruntă în activitatea de prevenire și combatere a fenomenului de ocupare informala și a "salariilor în plic".

Comunitatea de afaceri va veni cu propuneri către Consiliului Economic pentru eliminarea constrângerilor în aplicarea legii "zilierilor"și alte propuneri relevante reducerii  ocupării informale și a fenomenului "salariilor în plic".

Serviciului Fiscal de Stat a precizat că, în urma implementării politicilor de reducere a economiei informale, au fost calculate 42.5 milioane de lei penalități pentru 193 cazuri de achitare a salariilor în plic.

Comentarii

  1. HOLBAN SVETLANA spune:

    Da, noi  am avut control din partea fiscului si am fost preintimpinati ca daca zilierul nu sa asigurat la CNAS atunci din SRL va fi calculat toate impozitele ( fondul social si asigurarea medicala) . 

  2. Tatiana spune:

    Cititi atent art.7 a legii nr.22 din 23.02.2018  Privind exercitarea unor activitati necalificate cu caracter ocazional desfasurate de zilieri. 

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...