37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ziua bărbatului ar putea deveni zi liberă în Moldova. Guvernul: „Asta va reduce stereotipurile de gen”

Ziua bărbatului ar putea deveni zi liberă în Moldova. Guvernul: „Asta va reduce stereotipurile de gen”

06.07.20161.258 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Zilelor încercuite cu roșu în calendar ar putea să li se alăture încă o zi - 19 noiembrie. Un proiect al democratei Valentina Buliga vine să instituie drept zi de odihnă Ziua Bărbatului, alături de Ziua Internațională a Femeii, serbată pe 8 martie, și Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie. Proiectul de lege aduce drept temei egalitatea de șanse a ambelor sexe.

„În contextul în care vorbim despre egalitate de șanse între femei și bărbați și celebrarea zilei internaționale a femeii, la moment există și o zi internațională a bărbatului care este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie”, scrie în nota informativă a proiectului. Autoarea Valentina Buliga își exprimă regretul că această zi nu este încă una oficială în Moldova.

„Este o ocazie de a evidenția aspectele pozitive ale identității masculine, discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii”, mai scrie în document.

Guvernul urmează să acorde, în ședința de astăzi, aviz pozitiv acestui proiect de lege. Dacă acesta va fi votat și în Parlament, în calendar va apărea încă o sărbătoare.

Comentarii

  1. Super contabil spune:

    Multumesc, cade simbata anul acesta )))

  2. Petru spune:

    NUmai sarbatori, mai aveti? Ca oricum este doar bugetarilor, din banii poporului, ca ceilalti oricum o sa lucreze.
    IN tara si asa este greu, dar guvernantii se gindesc doar la sarbatori…. Mai bine sa va ginditi cum sa scoateti tara din criza.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...