37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Zece contabili au fost premiați de Ministerul Finanțelor, de ziua lor profesională

Zece contabili au fost premiați de Ministerul Finanțelor, de ziua lor profesională

04.04.20171.185 views Realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor a marcat astăzi Ziua Contabilului în Republica Moldova. Astfel, au fost premiați 10 contabili care activează în sectorul privat și, în premieră, și din cel public. Premianții au primit flori și diplome din partea ministrului.

Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a menționat că această zi a devenit importantă pentru fiecare contabil din Republica Moldova.

„Este o ziua când facem totalurile realizărilor noastre profesionale, cum am reușit să creștem, dar și să trasăm obiective pe viitor și să ne facem planuri. Contabilitatea a apărut foarte demult, atunci când a apărut bunăstarea, averile mari care trebuiau raportate și evidența cărora trebuia dusă, ceea ce înseamnă că cererea pentru contabili crește atunci când crește nivelul de bunăstare. De aceea, eu vă doresc ca în Republica Moldova cererea pentru contabili să crească și să avem un nivel de bunăstare mai mare", a precizat Armașu. 

Potrivit ministrului, în fața profesiei stau multe provocări, se schimbă modelele de business, cerințele față de transparență, calitatea și viteza raportării financiare. 

„În acest sens, competitivitatea meseriei voastre depinde în mare măsură de felul cum contabilii vor ști să răspundă acestor provocări. Reforma contabilității și raportării financiare în Republica Moldova vine să asigure condiții pentru a face față acestor provocări, iar pentru asta reformele trebuie să fie rezultatul unui efort comun a dumneavostră și evident al statului. Vă dorim mult succes în activitatea dumneavoastră, realizări majore, perseverență și optimism. Avem încredere că responsabilitatea și sacrificiile DVS. vor contribui și în continuare la dezvoltarea sistemului contabil național și a economiei naționale în ansamblu", a conchis Armașu.

La rândul său, viceministra Finanțelor Veronica Vragaleva a felicitat pe cei prezenți, menționând că profesia de contabil necesită perseverență foarte mare, dar și un raționament contabil bazat pe experiență, etică, atitudine corectă atât față de fondatori, directori, cât și față de stat.

„Anul acesta am decis să premiem 10 contabili care în urma unor indicatori microeconomici a întreprinderilor din care faceți parte, a corectitudinii de care DVS dați dovadă, a felului în care întreprinderile unde activați achită impozitele, a felului cum DVS ne ajutați pe noi, cei de la Ministerul Finanțelor, în implementarea reformei contabilității. Anul acesta am decis să acordăm premii nu doar contabililor din sectorul privat, dar și din cel public", a subliniat Vragaleva. 

Astfel, au fost premiați următorii contabili: Corina Catanoi, Svetlana Cosovan, Viorica Boboc, Carolina Semeniuc, Veaceslav Ciobanu, Larisa Malcoci, Livia Gurduza, Valentina Panuș, Aurelia Jarcov. Lidia Foalea și Valentina Surzina au primit câte un premiu special din partea Ministerului Finanțelor. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...