37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Vrei să cîștigi 250.000 de lire, un fel de Nobel mai mic? Trimite cel mai bun plan de destrămare a zonei euro!

Vrei să cîștigi 250.000 de lire, un fel de Nobel mai mic? Trimite cel mai bun plan de destrămare a zonei euro!

19.10.20111.076 views Capital.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Vrei să cîștigi 250.000 de lire, un fel de Nobel mai mic? Trimite cel mai bun plan de destrămare a zonei euro!

 

Ce se caută: un plan pentru destrămarea zonei euro. Premiul: un sfert de milion de lire sterline.

Cei care au nevoie de bani în perioada dificilă de criză pot aplica pentru un nou premiu pus la bătaie de Lord Wolfson, din Marea Britanie, care oferă banii celui care va propune cel mai bun plan de destrămare ordonată a zonei euro.

Wolfson Economics Prize, anunţat ieri, este al doilea ca mărime ce poate fi cîştigat de un economist, după premiul Nobel, scrie Financial Times.

Lord Wolfson, CEO al companiei Next și finanțator al Partidului Conservator din Anglia a spus că ”Premiul va ajuta la obţinerea unui răspuns la una din cele mai importante întrebări care s-a născut de peste un deceniu, în legătură cu uniunea monetară”.

”În timp ce au existat o mulţime de speculaţii în legătură cu ţări care ar putea părăsi zona euro s-au realizat prea puține studii legat de ce ar implica această soluţie”.

Policy Echange, organizaţia care se va ocupa de centralizarea răspunsurilor, va trimite către 200 de departamente economice din întreaga lume câte un pachet cu formularele de aplicare. Organizatorii speră să atragă în această competiţie gânditori de calibru, cum ar fi laureaţii Nobel Joseph Stiglitz, Paul Krugman și Chris Pissarides.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Ar trebui si la noi de facut asa ceva numai ca de propus cel mai bun plan de a ajunge nivelul de trai a statelor din Uniunea Europeana

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...