37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   VOT Final! Capitalului social minim de 5400 lei pentru fondarea SRL-urilor, anulat!

VOT Final! Capitalului social minim de 5400 lei pentru fondarea SRL-urilor, anulat!

04.04.20141.862 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

VOT Final! Capitalului social minim de 5400 lei pentru fondarea SRL-urilor, anulat!

Oamenii de afaceri care vor să înfiinţeze societăţi cu răspundere limitată (SRL) nu vor mai fi obligaţi să asigure un capitalul social minim de 5400 de lei. Rămâne la discreţia fondatorilor să stabilească mărimea capitalului social al viitoarei firme. Proiectul de lege respectiv, promis de guvernanţi încă în 2010, a fost adoptat, astăzi, în lectură finală în plenul Parlamentului. 

A fost anulată, de asemenea, obligativitatea deschiderii unui cont bancar temporar unde agenţii economici să verse cel puţin 40% din capitalul social al noii societăţi pînă la înregistrarea persoanei juridice.

Potrivit autorilor acestui proiect de lege, dacă anterior, întreprinzătorii care doreau să iniţieze afaceri erau nevoiţi să îndeplinească şase proceduri ce durau circa 7 zile, odată cu noile modificări, agenţilor economici le va trebui doar trei zile pentru a îndeplini două proceduri care au rămas a fi obligatorii la deschiderea unei afaceri. 

Scopul acestui proiect este de a simplifica procedurile la înfiinţarea şi iniţierea afacerilor şi se înscrie în reforma regulatorie demarată de autorităţi acum trei ani. Potrivit celui mai recent raport al Băncii Mondiale privind mediul de afaceri, Doing Business, ţara noastră a urcat opt trepte, până pe locul 78 din 189 de ţări incluse. În ceea ce priveşte procedurile de înfiinţare a unei firme, Banca Mondială clasează ţara noastră pe locul 81, urcând 12 trepte faţă de anul trecut.

Comentarii

  1. Daniela spune:

    Din ce data intra in vigoare?

  2. silvia spune:

    minunat……..dar si s-a raspindit modalitatile electronice formidabil

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...