37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Vitalie Vrabie: Ne propunem să asigurăm competitivitatea în mediul de afaceri

Vitalie Vrabie: Ne propunem să asigurăm competitivitatea în mediul de afaceri

28.04.2016830 views Serviciul Vamal al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

"Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile în vederea promovării unei concurențe loiale în rândul operatorilor economici și facilitării comerțului internațional, prin aplicarea uniformă și imparțială a legislației vamale" - este declarația Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Italiene în Republica Moldova,  E.S. Enrico Nunziata.

Directorul General al Serviciului Vamal a mulțumit reprezentanților Ambasadei Italiei pentru colaborarea instituită, îndeosebi în contextul dezvoltării cooperării vamale între Republica Moldova și statele-membre ale Uniunii Europene, precum și implementării Acordului de Asociere RM-UE. Totodată, el a menționat contribuția Ambasadei în dezvoltarea dialogului cu reprezentanții mediului de afaceri italian, care beneficiază în mod constant de sesiuni de informare privind mecanismele de facilitare a comerțului.

Vitalie Vrabie a precizat importanța consolidării colaborării bilaterale cu autoritatea vamală italiană, inclusiv prin preluarea experienței Italiei în implementarea celor mai bune practici comunitare din domeniul administrării vamale.

La rândul său, E.S. Ambasadorul Italiei a apreciat operativitatea cu care au fost demarate reformele din cadrul Serviciului Vamal, exprimându-și certitudinea că instituția va înregistra rezultate notabile în eficientizarea activității. Enrico Nunziata a menționat că Ambasada Italiei va susține toate inițiativele orientate spre combaterea fraudelor vamale și asigurarea unui climat investițional favorabil.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...