37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Viorel Chetraru: Avem multe infracţiuni economice din cauza ECONOMIEI TENEBRE care atinge 30-40%

Viorel Chetraru: Avem multe infracţiuni economice din cauza ECONOMIEI TENEBRE care atinge 30-40%

28.02.20121.306 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viorel Chetraru: Avem multe infracţiuni economice din cauza ECONOMIEI TENEBRE care atinge 30-40%

 

Infracţiunile economice se referă în mare parte la evaziunile fiscale şi ele sunt foarte multe pentru că avem un nivel înalt al economiei tenebre, care ocupă 30-40 din totalul economiei şi dacă nu vor fi rezolvate urgent prin procese fiscale atunci lucrurile vor merge foarte prost, a declarat Viorel Chetraru, directorul CCCEC într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Din infracţiunile economice mai face parte şi plata salariului în plic de care este satisfăcută lumea şi nimeni nu declară că e un lucru periculos”, precizează Chetraru.

Totodată pentru combaterea eficientă a proceselor corupţiei în justiţie şi în instituţiile supreme ale statului, dacă ele sunt, trebuie să existe instrumente şi un cadrul normativ eficient. În prezent, instrumentele sunt restricţionate printr-un şir de imunităţi a celor din eşaloanele de vârf a puterii, care împiedică activităţile centrului. Pe de altă parte, asemenea instituţii inclusiv cele pentru ocrotirea normelor de drept trebuie să fie într-un cadru instituţional care ce le-ar permite independenţa politică. CCCEC-ul nu este ocolit de factorul politic. De exemplu, la repartizarea instituţiilor între partidele politice, politicienii vorbesc fără să se ruşineze că nu ia revenit o instituţie sau alta. Este regretabil acest lucru.

Comentarii

  1. kp spune:

    Eu cred ca d-nu Chetraru este prea optimist in privinta marimii economiei tenebre.

  2. V.I. spune:

    Cum se zice: „pestele se strica de la cap”!!! Deaceia,ar trebui de facut ordine in esaloanele de sus a puterii,dar nu de inadusit cu diferite amenzi si peniuri intreprinderile,care,in orice caz, se stradue sa lucreze cinstit…Ei,singuri isi tae creanga,pe care sed foarte comod…Sper,ca.cei de la putere vor privi cu mai multa precautie la cei,care ii intretin!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...