37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veste bună pentru părinți! Indemnizaţia unică la naştere, MAJORATĂ până la 5.300 de lei în 2017

Veste bună pentru părinți! Indemnizaţia unică la naştere, MAJORATĂ până la 5.300 de lei în 2017

23.01.20171.294 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Indemnizaţia unică la naşterea copilului se va stabili în sumă egală cu valoarea monetară a coşului minim de bunuri necesare la naştere. Aceasta este una dintre modificările legislative publicate în ediția de vineri, 20 ianuarie, a Monitorului Oficial al Republicii Moldova.

Valoarea indemnizației unice la naşterea copilului se va aproba anual de Guvern, în baza datelor Institutului de Cercetări Juridice şi Politice al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Pentru anul 2017, valoarea indemnizației unice este de 5.300 de lei.

Totodată, persoanelor neasigurate li se va acorda doi ani indemnizație pentru îngrijirea copilului, perioada fiind majorată cu jumătate de an.

La fel, se va institui indemnizaţia lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină. Aceasta va constitui 50% din mărimea indemnizaţiei lunare prevăzută pentru persoanele neasigurate și se va stabili pentru fiecare copil suplimentar.

De asemenea, se va plăti indemnizaţie lunară pentru întreţinerea copilului aflat sub tutelă/curatelă, pentru copiii rămaşi fără ocrotire părintească permanentă și temporară, precum și pentru copiii adoptaţi.

Tinerii care la împlinirea vârstei de 18 ani, deţin statutul de copil rămas fără ocrotire părintească și îşi continuă studiile vor primi indemnizaţie pentru continuarea acestora.

Modificarea legislativă a intrat în vigoare la 1 ianuarie curent.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...