37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veste bună pentru comercianţi! Nu vor mai fi obligaţi să achite pentru marfă prin virament

Veste bună pentru comercianţi! Nu vor mai fi obligaţi să achite pentru marfă prin virament

07.03.20131.057 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veste bună pentru comercianţi! Nu vor mai fi obligaţi să achite pentru marfă prin virament

Parlamentul a aprobat în prima lectură modificările Legii privind comerţul interior prin care se renunţă la obligativitatea achitării prin virament pentru marfa procurată de către comercianţi.

 Preşedintele Comisiei parlamentare Economie Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă, care a propus modificarea articolului 8 al legii privind comerţul interior, susţine că elaborarea acestui proiect a venit ca urmare a adresărilor venite din partea comercianţilor. Astfel, autorul proiectului de lege susţine că agenţii economici, în special din mediul rural, nu au posibilitatea să achite prin virament pentru marfa procurată din cauza că în sate lipsesc băncile. Potrivit lui Ioniţă, obligativitatea achitării prin virament stopează activitatea magazinelor mici, care sunt aprovizionate cu mărfuri direct de la producătorii locali sau de la bazele angro.

În acest context, Parlamentul a adoptat în prima lectură modificările propuse de Veaceslav Ioniţă prin care se elimină prevederea privind achitarea exclusivă prin virament pentru marfa procurată de către agenţii economici din sectorul comerţului.

Menţionăm că adoptarea legii comerţului interior a trezit nemulţumiri din partea comercianţilor legate de obligativitatea achitării prin virament, precum şi de condiţiile de activitate stipulate în actul respectiv. Astfel, mai mulţi deputaţi susţin că există doar un singur agent economic, „Metrou Cash & Carry Moldova”, care corespunde condiţiilor de activitate prevăzute în legea respectivă, astfel creându-se condiţii pentru apariţia unui monopol.

Comentarii

  1. Victor spune:

    HA-HA-HA!!!

  2. Petru spune:

    mai repede sa publice in monitorul oficial, didn start nu eara corect

  3. LIUDMILA spune:

    DA CIND SA APROBAT LEGEA , LOGICA NU A FOST??????????

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...