37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veste bună de la BNM! Scad dobânzile la credite

Veste bună de la BNM! Scad dobânzile la credite

22.04.2016885 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele fizice și agenții economici care s-au împrumutat de la instituțiile bancare în luna martie vor achita dobânzi mai mici la credite, cu aproximativ 0,5% față de media înregistrată în luna februarie, arată statisticile Băncii Naționale a Moldovei.

O treime din toate solicitările de credite în lei în luna martie au fost pe termene de la doi la cinci ani. Împrumuturile au fost acordate cu o rată medie de 15,08%. Majoritatea solicitanților au fost agenți economici (peste 73%). Restul creditelor le-au luat persoanele fizice cu o dobândă de 16,48%.

Au scăzut și dobânzile la creditele în valută, dar puține persoane fizice au riscat să ia astfel de împrumuturi de la bănci. Circa 99,2% din toate creditele noi acordate în valută au fost pentru persoane juridice, cu o rată medie a dobânzii de 6,11%.

Totodată, băncile au propus dobânzi mai mari pentru depozite, față de lunile anterioare. Cele mai atractive au fost depunerile pe termen de la trei până la șase luni, care au fost atrase cu o rată medie a dobânzii de 16,82%. Pentru depozitele la termen în valută băncile acordă dobânzi mici, rata medie fiind de 1,77%.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...