37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificarea corectitudinii marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz”, „Marca comercială de stat” şi comercializării mărfurilor marcate

Verificarea corectitudinii marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz”, „Marca comercială de stat” şi comercializării mărfurilor marcate

20.05.20113.334 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
vitalii 11.9999

Verificarea corectitudinii marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz”, „Marca comercială de stat” şi comercializării mărfurilor marcate.

 

La solicitarea conducerii Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, la 13 mai 2011, a fost semnat un ordin comun dintre Ministerul de Finanţe şi Ministerul Afacerilor Interne, prin care s-a dispus crearea grupului de control mixt, format din funcţionarii Serviciului Fiscal de Stat şi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne. Acţiunea respectivă are drept scop verificarea corectitudinii marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz.Marcă comercială de stat”, aplicate pe băuturile alcoolice şi „Timbru de acciz” pe producţia de tutungerie.

În baza acestui ordin, în aceeaşi zi, au fost iniţiate controale fiscale inopinate la depozitele a 3 agenţi economici, genul de activitate al cărora presupune comerţul angro a băuturilor alcoolice şi producţiei de tutungerie.

Ca rezultat al controalelor fiscale efectuate, fiind utilizate mijloace tehnice speciale, de către funcţionarii fiscali, a fost stabilit faptul comercializării băuturilor alcoolice, în cantitate de 3600 de sticle marcate „Timbru de acciz.Marcă comercială de stat”, cu semne vădite de falsificare. Marfa respectivă a fost ridicată de către colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne conform procedurii legale. Agenţilor economici care comercializau băuturi alcoolice cu „Timbru de acciz.Marcă comercială de stat” false li se vor aplica sancţiunile de rigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...