37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificarea agenţilor transportatori

Verificarea agenţilor transportatori

15.06.20121.425 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificarea agenţilor transportatori

 

Serviciul Fiscal de Stat iniţiază verificarea agenţilor transportatori care efectuează transporturi urbane de calatori.

Astfel, începând cu 18 iunie 2012, vor fi supuşi verificării agenţii transportatori care efectuează transporturi urbane de calatori cu microbuze si maxi-taxi.

Daca în rezultatul verificărilor se va constata transportarea calatorilor fără bilete (bilet - bon de casa emis de maşina de casa si de control cu memorie fiscala sau document de stricta evidenta cu preţ fixat, confecţionat în mod tipografic, care confirma plata si dreptul la călătorie al pasagerului), agentul transportator va fi sancţionat conform art. 254 alin. (21) al Codului fiscal nr. 1163-XIII din 24 aprilie 1997, cu o amenda în mărime de 10000 de lei. Comiterea repetata se va sancţiona cu o amenda de 25000 de lei, iar pentru comiterea a treia oara si mai mult - 50000 de lei.

Comentarii

  1. Vica spune:

    Demult trebuiau controlati!!!!!!!!Ei de ani de zile isi ascund veniturile reale, si se vaicara ca nu au pasageri!Asa s-au deprins patronii sa puna banii in buzunar, au taxa cit trebuie soferul sa predea bani pe zi, restul ii ramine soferului. Am fost martor cind un sofer de maxi-taxi vorbea la mobil cu cineva si se lauda ca ese binisor , luna trecuta el facuse 11 mii lei!?!?!? Si zicea ca la sarbatori iese si mai bine: 12-13 mii lei…Numai ca aceste controale nu stiu daca vor schimba situatia, nu cred ca vor da bilete.

  2. Adrian spune:

    Ei si o sa puna cite o amenda , dar asta nu va rezolva problema, ar trebui de pus la fiecare ruta cite un post fiscal, lasa sa mearga cu rutiera toata ziua un inspector fiscal si sa numere pasagerii, astfel determinind cit in realitate fac bani rutierele, si apoi de aplicat metoda indirecta. Dar si aici exista riscul ca acel inspector fiscal sa fie cointeresat de soferi sa greseasca in folosul patronului rutei :). De fapt daca se vrea se poate face orice, la urma urmei de instalat o camera video in rutiera pentru anumita perioada, de angajat o companie internationala pentru a face un studiu, etc. – principalul voita, care de fapt foarte in dese cazuri nu stiu unde dispare cind merge vorba de a face ceva concret

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...