37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificările operative efectuate de fisc soldate cu rezultate

Verificările operative efectuate de fisc soldate cu rezultate

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificările operative efectuate de fisc soldate cu rezultate

 

În scopul asigurării unei concurenţe loiale prin monitorizarea procesului de comercializare legală a produselor şi mărfurilor, precum şi în legătură cu multiple adresări şi plîngeri parvenite de la persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară legal activitatea de întreprinzător, Serviciul Fiscal de Stat efectuează verificări operative.

În acest context, funcţionarii fiscali au efectuat verificări operative la pieţele mun. Chişinău, controlului fiind supuşi si agenţii economici care comercializează citrice şi alte fructe exotice. Vă amintim că, în conformitate cu prevederile lit. i), alin.4, art.18 al Legii cu privire la patenta de întreprinzător (nr.93-XIV din 15 iulie 1998, cu modificările şi completările ulterioare), comercializarea citricilor şi altor fructe exotice nu se permite de a fi efectuată în baza patentei de întreprinzător.

În legătura cu cele expuse, şi în vederea contracarării comerţului ilicit de citrice practicat de către unii subiecţi economici, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat, în perioada 22-23 decembrie curent, 36 de verificări operative la pieţele din capitală.

Aşadar, în cazul a 31 de controale au fost calculate sancţiuni în mărime de 179 mii lei. De asemenea, au fost întocmite 21 procese verbale contravenţionale, cu aplicarea amenzilor în suma de 17,3 mii lei.

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va efectua şi în continuarea astfel de verificări operative, informînd opinia publică despre rezultatele controalelor.

 

Comentarii

  1. Andrei spune:

    cum spun rusii „бульки в тазике” sau „капля в море”
    Oricum mai bine ceva decit nimic

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...