37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificările operative ale agenţilor economici din sfera alimentaţiei publice continuă

Verificările operative ale agenţilor economici din sfera alimentaţiei publice continuă

17.08.2011880 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificările operative ale agenţilor economici din sfera alimentaţiei publice continuă

 

După cum s-a anunţat anterior, la 12 si 13 august curent, au fost efectuate controale prin metoda verificării operative la agenţii economici (preponderent restaurante si baruri de lux), care au admis pe parcursul anului încălcări ce ţin de neutilizarea maşinilor de casa si control.

Astfel, au fost verificaţi 40 agenţi economici, dintre care la 34 contribuabili au fost stabilite încălcări, respectiv, calculate sancţiuni fiscale în suma de 453 mii lei si sancţiuni contravenţionale în suma de 30 mii lei.

Spre regret, constatam ca majoritatea contribuabililor verificaţi au ales practicarea activităţii de întreprinzător într-o forma mai puţin legală, au admis în repetate rînduri încălcări şi în consecinţă au fost sancţionaţi.

În weekend-ul apropiat vor fi întreprinse verificări repetate ale agenţilor economici care deja au fost sancţionaţi conform art. 254 din Titlul V al Codului fiscal. Totuşi, Serviciul Fiscal de Stat contează pe ideea conformării benevole a contribuabililor şi respectiv micşorării pe viitor a cazurilor care ar duce la aplicarea sancţiunilor.

Reiteram că, în corespundere cu prevederile legislaţiei fiscale, în cazul comercializării mărfurilor şi prestării serviciilor, agenţii economici sînt obligaţi să utilizeze maşinile de casă si control, iar orice consumator este în drept să solicite bonul de casă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...