37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificările operative a agenţilor economici continuă

Verificările operative a agenţilor economici continuă

27.11.20121.336 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificările operative a agenţilor economici continuă

 

În perioada 19 – 25 noiembrie 2012, Inspectoratul Fiscal de Stat pe mun. Chişinău în scopul contracarării evaziunii fiscale a continuat şirul verificărilor operative a agenţilor economici din capitală. În vizorul inspectorilor fiscali ai IFS pe mun. Chişinău a fost activitatea comercianţilor din centrele comerciale, activitatea agenţilor economici care prestează servicii în domeniul alimentaţiei publice, de transport a călătorilor şi bagajelor şi a prestatorilor de servicii hoteliere.

Astfel, în rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost efectuate 105 controale fiscale prin metoda verificării operative, încălcări fiind stabilite în cadrul a 102 controale, respectiv, vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 1 424 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 72,7 mii lei, din care:

 • 45 controale la comercianţii din incinta pieţelor şi centrelor comerciale, inclusiv 41 de controale în cadrul cărora s-au stabilit încălcări şi urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 425 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 31 mii lei;

 • 6 controale la agenţii economici care prestează servicii de transport de călători şi bagaje, în cadrul cărora s-au stabilit 6 încălcări şi respectiv, vor fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 220 mii lei. Este de menţionat faptul că 2 controale fiscale au fost efectuate pe rutele interurbane în comun cu colaboratorii Poliţiei Rutiere şi Ministerului Transporturilor, în urma cărora urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 20 mii lei.

 • 10 controale la agenţii economici care activează în domeniul alimentaţiei publice, inclusiv 9 controale în cadrul cărora s-au stabilit încălcări şi urmează a fi aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 204 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 2 mii lei.

 • 11 controale fiscale la agenţii economici care prestează servicii hoteliere, inclusiv 8 controale în cadrul cărora s-au stabilit încălcări şi urmează a fi calculate sancţiuni fiscale în sumă de 150 mii lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 14 mii lei.

Obiectivul primordial al Serviciului Fiscal de Stat este conformarea benevolă, prin educarea agenţilor economici în spiritul respectării legislaţiei. În acest sens se aduce spre cunoştinţă că în viitorul apropiat vor fi intensificate verificările la agenţii economici, care nu se conformează legislaţiei în vigoare, atât la contribuabilii care nu au fost verificaţi şi practică activitate de întreprinzător în domeniile nominalizate mai sus, cât şi la acei agenţi economici care deja au fost sancţionaţi conform art. 254 din Titlul V al Codului fiscal.

Orice consumator este în drept să solicite bonul de casă, iar colaboratorii Inspectoratului Fiscal de Stat pe mun. Chişinău vor efectua şi în continuare astfel de verificări operative, informând opinia publică despre rezultatele acestora.

Comentarii

 1. Valentin spune:

  Eu sunt de acord cu controale si cu amenzi mari, dar dati sa micsoram impozitele si atunci aplicam amenzi . Altfel au de cistigat numai agentii economici mari. Astia mici mor iar altii si business se tem sa faca. Nu trebuie sa imbogatim tara numai pe umerile contribuabililor si cetatenilor de rind. Mai puneti capul in miscare dragi guvernanti!!!!!!!

 2. V.I. spune:

  De odata se vede.ca vine sfirsitul anului,si,kear si cei de la FISC vor cadouri….Dar,daca mai serios,mai bine sar ocupa de perfectarea Lejislatiei,da nu de „educarea” ajentilor economici…Cei din urma.si fara ajutorul(sau,mai bine zis,cu ajutorul lor si a Lejislatiei incurcate)se vor inchide incetul cu incetul… Mi se pare,la anul,n-o sa aiba pe cine sa-i controleze” operativ”???!!!….

 3. daiana spune:

  Nu mai in Moldova vin cu controlul de parca vine la un ucigas se poarta cu agenti economic asa de umilit si injoosit incit nu mai ai cuvinte ,din practica mea pot sa spun cu siguranta ca ei vad in fiecare agent economic infractor (jertva). si nui mai schimba nici o reforma dar cei care au de suferit sunt agentii economici.Moare la noi bisnesul mic……

 4. raia spune:

  Uitativa la ei cum vorbesc numai de sanctiuni si de sumele acumulate de parca au premii din asta.Nu fac seminare sai explice omului cum sa faca ce sa faca .Ca la noi se schimba legile peste noapte sau noi nu trebue sa facem bisnes dar sa invatam legile lor prostesti.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...