37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificări operative la contribuabilii ce desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza mun. Chişinău

Verificări operative la contribuabilii ce desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza mun. Chişinău

24.08.20121.045 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificări operative la contribuabilii ce desfăşoară activitate

de antreprenoriat în raza  mun. Chişinău

 

În scopul asigurării conformării contribuabililor la legislaţia fiscală, care în consecinţă conduce la  concurenţă loială, prin monitorizarea procesului de comercializare a produselor şi mărfurilor, prestare a serviciilor precum şi în legătură cu multiplele adresări şi plângeri parvenite de la persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară legal activitatea de întreprinzător, Serviciul Fiscal de Stat asigură efectuarea permanentă a verificărilor operative.

În acest context, în perioada 01.07.2012-31.07.2012 funcţionarii fiscali au efectuat 260 verificări operative la contribuabilii ce desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza  mun. Chişinău, în rezultat fiind aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 3 123 000 lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 90 500 lei.

Inclusiv, 16 verificări au fost efectuate la agenţii economici care activează în zona de agrement a or. Vadul lui Vodă, în rezultatul cărora au fost aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 135 000 lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 3 000 lei.

În aceeaşi perioadă au fost efectuate 69 de controale fiscale la contribuabilii care prestează servicii în sfera alimentaţiei publice, încălcări fiind stabilite în 55 de cazuri, suma sancţiunilor aplicate constituind 535 000 lei.

Totodată, au fost efectuate 32 de verificări la agenţii economici care prestează servicii de transport a pasagerilor şi bagajelor în regim de taxi sau maxi-taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancţiuni fiscale în sumă de 380 000 lei.

Menţionăm că cele mai frecvente încălcări constituie neutilizarea maşinii de casă şi control la efectuarea decontărilor băneşti în numerar sau lipsa acesteia, precum şi neprezentarea la prima cerere a documentelor de provenienţă a mărfii.

Serviciul Fiscal de Stat atenţionează subiecţii activităţii de întreprinzător despre întreprinderea şi în continuare a acţiunilor de verificare. Întru evitarea situaţiilor de sancţionare, se recomandă insistent desfăşurarea activităţii în corespundere cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Comentarii

  1. Pentru spune:

    O sa inceput :))) era si de asteptat, principalul sa nu sufere din aceasta cauza cei care lucreaza corect. deoarece de obicei asa si se intimpa.

  2. Adrian spune:

    Pentru cecuri sint de acord sa se aplice amenzi, dar sa nu fie abuzuri de genul ca nu este o „virgula” in factura fiscala.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...