37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Verificări operative ale agenţilor economici din domeniul alimentaţiei publice

Verificări operative ale agenţilor economici din domeniul alimentaţiei publice

12.08.20111.410 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Verificări operative ale agenţilor economici din domeniul alimentaţiei publice

 

În zilele de vineri şi sîmbătă (5, 6 august curent), în orele de vîrf 19.00-24.00, de către angajaţii Serviciului Fiscal de Stat au fost întreprinse controale operative ale agenţiilor economici din domeniul alimentaţiei publice şi în special la cele mai luxoase restaurante şi baruri din capitală.

În cadrul controalelor au fost supuse verificărilor corectitudinea aplicării maşinilor de casă şi control, precum şi corectitudinea aplicării legislaţiei ce ţine de comercializarea mărfurilor care sînt marcate obligatoriu cu timbre de acciz.

Astfel, în rezultatul acţiunilor întreprinse, au fost verificaţi 130 agenţi economici, încălcări fiind depistate la 120 contribuabili, respectiv, calculate sancţiuni fiscale în sumă de 627 200 lei şi sancţiuni contravenţionale în sumă de 46 000 lei.

Aceste acţiuni au menirea să disciplineze contribuabilii neoneşti şi, totodată, să elimine concurenţa neloială.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat nu are drept scop sancţionarea contribuabililor, dar conformarea lor benevolă. În acest sens, aducem spre cunoştinţă că în zilele de 12 şi 13 august curent, vor avea loc verificări similare.

Reiterăm că orice consumator este în drept să solicite bonul de casă, iar Serviciul Fiscal de Stat va efectua şi în continuare astfel de verificări operative, informînd opinia publică despre rezultatele acestora.

Comentarii

  1. cetatean spune:

    sustin initiativa, si-ar fi bine sa se controleze si cluburile de noapte, acolo sunt incalcarile cele mai grave

  2. utilizator spune:

    Ar fi bine sa se faca regula in evidenta MCC…dar din pacate agentii economici mai bine platesc o data o amenda decit sa se conformeze normelor legale

  3. agent economic spune:

    S-a intreprins inca sansa de a se implea buzunarul..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...